Архива вести
                   

ПРВА НАГРАДА ЗА ФИЛМ „СРЦЕ ОД ПЛИША" ОСНОВАЦА ИЗ МЕДВЕЂЕ

18. децембар 2014.

Кратки играни филм основаца из села Леце код Медвеђе Срце од плиша” освојио је 1. награду на конкурсу за кратки играни филм Агенције за борбу против корупције на тему “Кад не поштујемо правила, онда…”.

Филм су реализовали ученици 7. и 8. разреда основне школе „Радован Ковачевић” из малог рударског насеља Леце, уз помоћ свог наставника информатике Синише Станковића, који је уједно био и режисер.

„Филм говори о томе да млади бунтовници углавном не желе да поштују правила и како то понекад може доста да их кошта у будућем животу”, рекао је директор школе Марко Костић.

Екипа ове школе већ другу годину заредом осваја прву награду за кратки играни филм на овом конкурсу. Прошле године је њихов кратки филм „Ординација” такође освојио прво место са скоро максималним бројем бодова.

„Много смо поносни на наше школарце. Ова школа има свега 50 ученика, а тако много талената”, нагласио је директор Костић.

Резултати  конкурса објављени су 9. децембра 2014. године, а „Срце од плиша” је у конкуренцији “старији узраст” за основне и средње школе Србије, освојио прво место са скоро максималним бројем бодова - од могуцих 15, филм је освојио 14,5 бодова.

Извор: Јужне вести и Координационо тело