Архива вести
                   

ПРВА ИЗЛОЖБА ГОВЕДА СИМЕНТАЛСКЕ РАСЕ „БУЈАНОВАЦ 2015”

22. септембар 2015.

Бујановац – Ветеринарска станица Бујановац, под покровитељством локалне самоуправе, организује прву изложбу говеда сименталске расе „Бујановац 2015“. Изложба ће се одржати на фудбалском стадиону у Левосоју у суботу, 26.септембра, са почетком у 12 часова.

Запослени у Ветеринарској станици Бујановац су, у сарадњи са Министарством пољопривреде, већ одабрали 117 грла која ће такмичити за награде и звање најбољих говеда по категоријама, а организатор озложбе је предвидео и вредне награде

Сваки власник грла добиће новчани износ од 3.000 динара; свака изложена крава биће осемењена елитним биком из Центра за вештачко осемењавање у Великој Плани, а вредност награде је 5.500 динара; у свакој категорији биће проглашене краве победнице, које ће добити награде. Осим тога, награде ће добити и власници пет најбољих крава, као и укупни победник изложбе, а организатор ће сваком власнику изложених грла доделити каталог, а касније послати ЦД са изложбе.

Миодраг Милковић, директор Ветеринарске станице Бујановац, каже да је ова изложба велики и важан догађај:

„У Ветеринарској станици у Бујановцу полазимо од чињенице да парењем најбољих са најбољима, очекујемо најбоље. Због тога је ова изложба велики догађај за општину Бујановац, у којој 70 одсто људи живи од пољопривреде. Она је догађај и за југ Србије, јер ће неминовно утицати на промену састава сточног фонда, што ће се одразити на јачање пољопривреде, једине привредне гране у Србији која у трговинској размени са светом остварује финансијски суфицит”, рекао је Милковић.

Извор: Бујановачке вести и Координационо тело