Архива вести
                   

ПРOЈЕКАТ ПОДРШКЕ ЛОКАЛНОМ ОДРЖИВОМ РАЗВОЈУ КРОЗ СМАЊЕЊЕ СИРОМАШТВА И ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ

4. јун 2013.

Пројекат подршке локалном одрживом развоју кроз смањење сиромаштва и економско оснаживање, чија је вредност 1.743.400.00 еура, финасира Влада Немачке у циљним градовима и општинама у периоду од марта 2012. године до децембра 2013. године.

Пројекат се спроводи у Бујановцу, Прешеву, Врању, Лесковцу, Белој Паланци, Краљеву, Мерошину, Нишу, Новом Пазару, Пироту, Прибоју, Пријепољу, Смедереву, Сврљигу и Тутину.  Пројекат имплементира немачка невладина хуманитарна организација „ХЕЛП“, у сарадњи са организацијама „ЕДЕАС“ из Бујановца и „ИНТЕГРА“- Саветодавно услужни центар за развој предузетништва из Краљева.
 

Програм се заснива на образовној и економској подршци локалном развоју у јужној Србији и Санџаку.  Компоненте програма воде директном отварању нових радних места, којих би требало да буде најмање 500, као и побољшању социјалног, културног и професионалног живота клијената. Очекивани резултати програма укључују бесповратна средства за предузетнике  путем обезбеђивања 500 грантова, пословне и стручне обуке , од којих је најмање 450 пословних и 375 стручних, развој 4 кооперативе и друге активности умрежавања, ако што су то студијске посете, посете и учешћа на сајмовима.

Циљ пројекта је допринос одрживом развоју у Србији, са фокусом на оснаживање локалних економских структура у споменутим градовима и општинама.

Извор: Немачка невладина хуманитарна организација „ХЕЛП“