Архива вести
                   

ПРОГРАМ “МОЈА ПРВА ПЛАТА” ОТПОЧЕО У МЕДВЕЂИ

20. jануар 2022.

Медвеђа – Београд - Програм Владе Републике Србије “Моја прва плата”, који се спроводи другу годину заредом, наставио је своју реализацију и у овој години. Национална служба за запошљавање је уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, омогућила младима који нису радили у струци да се пријаве код послодаваца у приватном и јавном сектору и стекну своје прво радон искуство.

У кабинету председника општине Медвеђа  организована је подела уговора лицима која су остварила право да преко Општинске управе општине Медвеђа започну своје прво радно искуство. Одабрана лица од стране Националне службе за запошљавање, њих десеторо су потписали тројни уговор са послодавцем и НСЗ крајем децембра.

“Током девет месеци осопособљавања за рад, стећи ћете прва радна искуства, применити стечена знања и развити нове вештине, унапредити радне навике, а за свој рад бићете плаћени. Ваше оспособљавање за рад биће спроведено по утврђеном програм који одобрава Национална служба за запошљавање, уз ментора који врши надзор и пружа подршку. По завршетку, добићете потврду о обављеном оспособљавању на конкретним пословима, која повећава шансу да добијете запослење за које сте се школовали”, рекао је председник општине Медвеђа Небојша Арсић.

Лицима за завршеним средњим образовањем обезбеђена је месечна новчана накнада у износу од 22 000 динара, док за оне са завршеним високим образовањем накнада износи 26 000 динара. Средства ће бити исплаћивана директно лицима на оспособљавању, преко Националне службе за запошљавање, а оспособљавање за рад траје девет месеци.

Од њих десеторо који су потписали уговор, једно лице је албанске националности.

Извор: Југмедиа, Координационо тело