Архива вести
                   

ПРОГРАМ ЕУ ПРО РАСПИСАО НАГРАДНИ ЛИКОВНИ КОНКУРС „СОЛИДАРНОСТ НАС СПАЈА” (РОК: 15. НОВЕМБАР 2020)

23. октобар 2020.

Развојни програм ЕУ ПРО, уз подршку Европске уније, је расписао  наградни ликовни конкурс за ученике и ученице средњих школа и гимназија из 99 градова и општина на тему „Солидарност нас спаја“, како би млади сагледали свет око себе у години пандемије корона вируса.

Ова тема треба посебно да подстакне младе да препознају значај солидарности и представе оно што је пандемија показала – да су пред проблемима сви једнаки, као и да се исти лакше превазилазе заједничким ангажовањем целог друштва.

Ђаци кроз ликовни израз треба да прикажу како се свет и њихово непосредно окружење променило у доба пандемије, да истакну примере солидарности и подршке које је пандемија подстакла, као и ко је у њиховим заједницама био највише погођен новим околностима, наводи се у саопштењу ЕУ ПРО Прграма.

Новина ове године је што ће ђаци, као и шира јавност, моћи да гласају онлајн путем званичне интернет презентације програма ЕУ ПРО и тако одаберу својих 12 фаворита из сужене конкуренције од 20 радова, коју ће претходно одабрати интерни жири.

Онлајн гласање ће бити отворено након затварања конкурса и трајаће пет дана. Глас публике учествоваће као пети члан жирија, након чега ће чланови жирија направити избор од 12 најбољих радова, који ће се наћи страницама календара ЕУ ПРО-а за 2021. годину, док ће аутори и ауторке бити награђени лептоп и таблет рачунарима и мобилним телефонима.

Као и претходних година, ЕУ ПРО позива школе да организују интерна школска такмичења на којима ће изабрати радове за учешће на конкурсу, а школа која се покаже као најбоља у ангажовању и организацији ће као награду добити лептоп рачунар и пројектор.

Конкурс је отворен до 15. новембра 2020. године, а проглашење победника, додела награда и промоција календара ће бити организовани у децембру, у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Пропозиције за учешће на ликовном конкурсу су доступне на  https://www.eupro.org.rs/uploads/files/238-549-propozicije-likovni-konkurs-za-kalendar-za-2021-godinu.pdf.

Извор: Програм ЕУ ПРО и Координационо тело