Архива вести
                   

ПРОГЛАШЕНЕ ДВЕ ЛИСТЕ ЗА ИЗБОРЕ ЗА НАЦИОНАЛНИ САВЕТ АЛБАНАЦА

11. октобар 2018.

Бујановац – За изборе за чланове Националног савета Албанаца (НСА) Републичка изборна комисија до сада је прогласила изборну листу "Алтернатива за промене" Арбера Пајазитија из Бујановца и изборну листу "Демократска партија", чији је носилац Сали Салихи из Великог Трновца, иако су учешће потврдиле све политичке партије из Бијановца и Прешева.

Рок за подношење изборних листа је до 19. октобра у поноћ, док ће избори за чланове националних савета бити одржани 4. новембра.

Учешће на изборима су потврдиле Партија за демократско деловање (ПДД), чији је лидер Шаип Камбери и председник општине Бујановац, Демократска партија Албанаца (ДПА) чији је лидер Рагми Мустафа, и Покрет за реформе Демократске партије Албанаца, чији је лидер Сами Салиху и председник Скупштине општине Прешево.

Алтернатива за промене, чији је председник Шћиприм Арифи и председник општине Прешево, која је прва на листи за изборе за Национални савет Албанаца, по први пут учествује на овим изборима јер је основана после последњих избора за НСА.

Демократска партија, чији је председник Нагип Арифи у два мандата био и председник општине Бујановац, биће на другом месту на изборној листи, а обе партије поднеле су пуну изборну листу са по 15 чланова, колико их укупно и има у Националном савету Албанаца.

Избори за Национални савет Албанаца се са посебном пажњом прате у општинама Прешево и Бујановац.

Извор: Бета и Координационо тело