Архива вести
                   

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ Е-УПРАВЕ

21. август 2019.

Програм Swiss PRO продужио је до 26. августа 2019. године јавни позив за подршку јединицама локалне самоуправе у јачању капацитета за унапређење електронске управе и пружање електронских услуга.

Влада Швајцарске ће кроз овај позив са 350.000 ЕУР подржати до 40 локалних самоуправа како би повећале одговорност, транспарентност и ефикасност у обезбеђивању бољег приступа услугама и правима како грађана и грађанки тако и привреде, наводи се у саопштењу.

Право учешћа на јавном позиву има 96 градова и општина из региона Шумадије и Западне Србије и региона Јужне и Источне Србије. Локалне самоуправе у предлозима пројеката могу да конкуришу за набавку ИТ опреме и лиценцираног софтвера у вредности од 7.000 до 9.000 ЕУР као и да наведу који вид техничке подршке им је потребан да би унапредиле еУправу.

У складу са националним оквиром, програм Swiss PRO ће локалним самоуправама пружити техничку подршку прилагођену њиховим индивидуалним потребама како би се, између осталог, развили интерни процеси и процедуре, унапредила примена електронског управног поступка (еЗУП-а), развиле постојеће или нове еУслуге, те израдила решења за интернет презентације јединица локалних самоуправа.

Програм Swiss PRO посебно охрабрује локалне самоуправе да у предлоге пројеката уврсте рад на развијању и унапређењу еУслуга за припаднике националних мањина, као и на увођењу помоћних технологија које би повећале приступачност ових услуга особама са инвалидитетом. Такође, ово је прилика за локалне самоуправе да омогуће становништву да активно учествују у процесу доношења одлука у својим заједницама кроз успостављање страница еПартиципација и еСлушање.

Више информација о позиву, начину конкурисања и критеријумима за избор пројеката доступно је на https://www.swisspro.org.rs/en/ktext/javni-poziv-za-podrsku-jedinicama-lokalne-samouprave-u-jacanju-kapaciteta-za-unapredenje-elektronske-uprave

Извор: Програм Swiss PRO и Координационо тело