Архива вести
                   

ПРИЗНАЊЕ ЗА ПРОИЗВОЂАЧА ДУВАНА СА ЈУГА СРБИЈЕ

29. мај 2013.

Бујановац, Нови Сад - Компанија Алајанс Ван Тобако уручила је на 80. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду, по седми пут, годишњу награду „Златни дувански лист“ најбољим пољопривредним произвођачима, за постигнути квалитет дувана у прошлој години.

Овогодишњи добитници награда су: Салихи Сељим из села Велики Трновац из општине Бујановац у категорији оријенталних дувана, Бата Алајош из Тотовог села из општине Кањижа у категорији дувана типа Берлеј, као и Марко Берић из општине Богатић у категорији дувана типа Вирџинија.

Годишња награда „Златни дувански лист“додељује се сваке године као признање узгајивачима дувана који су својом посвећеношћу и улагањима у производњу поставили нове стандарде и дали допринос унапређењу квалитета домаћег дувана. Компанија Алајанс Ван Тобако врши селекцију, откуп, обраду, паковање, складиштење и транспорт домаћег дувана за потребе компаније Филип Морис у Србији, која је и донатор награде „Златни дувански лист“.

„Традицијом додељивања награде желимо да укажемо признање појединачним произвођачима дувана са којима успешно сарађујемо дуги низ година у циљу унапређења производње дувана и постизања веће конкурентности на тржишту“, изјавила је Јелица Леонтијевић, директорка компаније Алајанс Ван Тобако у Србији.

Милош Милошевић, менаџер за дувански лист у компанији Филип Морис у Србији, истакао је да та компанија и ове године са задовољством учествује у додели награда ‘Златни дувански лист’ најбољим произвођачима који постављају нове стандарде производње и квалитета у послу којим се баве.

 „Са поносом истичем чињеницу да је као резултат наше дугогодишње сарадње дуван типа Оријентал произведен у Србији достигао највећи квалитет икада забележен у последњој деценији и да наша компанија једина у Србији купује и користи домаћи дуван овог типа“, рекао је Милошевић.

Извор: Данас