Архива вести
                   

ПРИВРЕМЕНЕ МЕРЕ У МЕДВЕЂИ

15. април 2015.

Mедвеђа – У Медвеђи ни после петог одлагања није одржана дведесет и пета седница Скупштине општине, чиме су се стекли услови за њено распуштање и увођење привремених мера. 

Горан Ивановић, председник Скупштине општине Медвеђа, рекао је да је од 35 одборника на седници присуствовало само њих петнаест. 

„Седницу је бојкотовало четворо одборника Групе грађана „За Горњу Јабланицу – Слободан Драшковић“ и три одборника Партије за демократско деловање (ПДД), као и одборници опозиције“, рекао је Ивановић, који је из Грпе грађана „За Горњу Јабланицу – Слободан Драшковић. “

„Циљ свих њих, као и одборника опозиције, био је увођење привремених мера у општини Медвеђа“, рекао је Ивановић.

„Мислим да ће увођење привремених мера зауставити започете инвестиције. Имали смо пуно битних одлука за функционисање општине, а кривицу за њено нефункционисање ће сносити они који нису хтели да долазе на седнице.  Сви ћемо ићи на наредне изборе, народ ће оценити ко колико вреди, ко ће колико да добије и ко ће да формира власт“, изјавио је Ивановић.

Драгиша Петровић, председник општине Медвеђа, је изјавио да је једици циљ опозиције у Медвеђи био увођење привремених мера.

„Мислим да је то за грађанство веома лоше, јер су сада све инвестиције под знаком питања и многи пројекти ће бити избрисани“, рекао је Петровић и додао да се доводи у питање и завршетак инфраструктурних пројеката на путној мрежи на територији те општине.

„Она износи око 330 километара путева и укључује и изградњу водовода и асфалтирање махалских путева. Око 80% средстава предвиђених за те пројекте ће пропасти.  До сада је опредељено око педесет милиона динара за изградњу локалних путева, а 20 милиона динара од те инвевстиције већ не можемо да реализујемо због недоношења одлуке Скупштине општине, због недостатка кворума“, рекао је Петровић. 

Петровић је навео да је „једина светла тачка” то што рудник „Леце' потписује споразум о активирању, што значи боље дане за 300 до 350 запослених у том руднику.

Последња седница Скупштине општине Медвеђа одржана је 14. јануара 2015. године, када је, уз присуство представника ОЕБС-а, за председника Скупштине општине изабран Горан Ивановић, а Драгиша Петровић за председника општине, обојица из Групе грађана „За Горњу Јабланицу – Слободан Драшковић".

Привремене мере могу да трају највише 60 дана, а рок за одржавање локалних избора, по истеку тог времена, је од 45 до 60 дана.

Извор: Бета, Јужне вести, Југмедиа  и Координационо тело