Архива вести
                   

ПРИЈЕМ НОВИХ СТАЖИСТА У ДРЖАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ

18. новембар 2014.

Београд – Конкурс за стажирање младих припадника албанске, бошњачке и ромске националне мањине у државним институцијама у Србији завршио се јуче, а директорка Канцеларије за људска и мањинска права, Сузана Пауновић, је том приликом рекла да ће четврту годину за редом 10 или 11 нових стажиста моћи да се упозна са радом државне управе.

„Програм стажирања спроводи се четврту годину за редом, а кроз њега је до сада прошло 40 младих људи. Ове године нас, највероватније, очекује 10 или 11 нових стажиста'', рекла је Пауновић.

Како је обијаснила, у оквиру програма припадници националних мањина имају прилику да стажирају у органима државне управе, који укључују  Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство културе, Канцеларију за људска и мањинска права и Координационо тело за општине  Прешево, Бујановац и Медвеђа.

„Сада ће нам се придружити и Министарство здравља, тим за смањење сиромаштва,  Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом. То су све наши партнери који су спремни да стажисте приме, обезбеде им менторе, дају им одговарајући простор и, оно што је најважније, науче их послу'', рекла је Пауновић.

Према њеним речима, стажисти ће провести шест месеци на стажирању примајући плату, а имаће и обезбеђен стан у Београду.Она је истакла да је програм стажирања отворен за студенте завршних година факултета друштвених смерова, али и за студенте који су завршили факултет.

„Битно је да су стажисти држављани Србије и да су припадници албанске, бошњачке или ромске националне мањине'', рекла је Пауновић.

Директорка канцеларије је објаснила да ће након завршетка конкурса Комисија, коју ће чинити представници свих министарстава у којима ће се програм стажирања спровести, направити селекцију.Она је навела и да ће са кандидатима бити обављени разговори јер, како каже, није циљ да се изаберу стажисти само на основу биографија и доказа о завршеној школи, већ млади који су најмотивисанији.

Када је реч о младима који су ранијих година прошли програм, она је истакла да је један број стажиста нашао посао, али да је примећено да програм није добро постављен.

„Програм по ком стажисти остају у државној управи није добро постављен јер није реалан због ограничења која стоје на нивоу целе државне управе када је у питању ново запошљавање'', објашњава Пауновић и додаје да је претходна група стажиста подучавана да на тржишту рада постане конкурентна.

Према њеним речима, они су обучавани како да пишу биографије, знају где могу да траже своје шансе за запослење, како и на који начин треба да траже информације од Националне службе за запошљавања и како да се обраћају приватном сектору, где треба тражити шансу.

Извор: Танјуг и Координационо тело