Архива вести
                   

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ПОХАЂАЊЕ ОБУКЕ О СПРЕЧАВАЊУ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У РЕЗИДЕНИЈАЛНИМ УСТАНОВАМА (РОК 7.12.2017)

23. новембар 2017.

Иницијатива за права особа са менталним инвалидитетом МДРИ-С позива све заинтересоване да се пријаве за похађање дводневне обуке о спречавању насиља над женама са инвалидитетом у резиденцијалним установама, која ће бити реализована 14 и15. децембра 2017. године у Београду.

Обука је намењена организацијама цивилног друштва које раде на заштити жена од насиља, промоцији и заштити људских права, организацијама и удружењима особа са инвалидитетом, пружаоцима услуга особама са инвалидитетом са посебним фокусом на девојчице и жене. Циљ обуке је да учесници стекну више информација и знања о специфичном положају жена са инвалидитетом у резиденцијалним и психијатријским установама, специфичним облицима насиља над њима и постојећим механизмима заштите. Сврха обуке је да постојећи пружаоци услуга промисле о интегрисању појединих аспеката пружања подршке женама са инвалидитетом које су преживеле институционално насиље.

Организатор покрива трошкове пута и смештаја за учеснике ван Београда, као и све остале трошкове организације семинара. Могуће је да из једне организације обуци присуствују две особе, уколико организација процени да је то потребно ради унапређења њеног даљег рада у овој области.

Сви заинтересовани за похађање обуке треба да попуне кратки пријавни формулар и пошаљу га на е-адресу mdri.serbia@gmail.com до 7. децембра 2017. године. Сви детаљи око места одржавања семинара и путних трошкова, као и техничке информације, ће бити послати након пријаве. Програм рада и пријавни формулар можете преузети на https://www.mdri-s.org/saopstenja/dvodnevna-obuka-o-sprecavanju-nasilja-nad-zenama-sa-invaliditetom-u-rezidencijalnim-ustanovama/

Извор: www.mdri-s.org и Координационо тело