Архива вести
                   

ПРИЈАВЉИВАЊЕ СТАРТАПОВА ЗА BIOSENSE АCCELERATOR (РОК: 1. СЕПТЕМБАР 2019)

21. август 2019.

Још десетак дана су отворене пријаве за BioSense Аccelerator који је намењен стартапима из пољопривредног сектора.

BioSense accelerator ће бити реализован од октобра до децембра у оквиру АНТАРЕС пројекта.

Овај програм је намењен домаћим технолошко-иновативним компанијама, које свој рад базирају у сектору пољопривреде и хране.

BioSense Аccelerator ће кроз едукацију, интензивне тренинге и лично менторство, пружити могућност домаћим ИТ предузетницима, стартапима и малим предузећима да кроз развој нових решења, као и унапређење постојећих, допринесу дигитализацији пољопривреде.

Овај програм има за циљ да домаћим стартапима обезбеди приступ и омогући рад са водећим људима у бизнису, као и стручњацима на тржишном и технолошком пољу.

У програму ће учестовати десет стартапа, који ће кроз недељне радионице, као и кроз тематске наступе и друга дешавања, која ће држати стручњаци и предузетници са искуством, стицати искуства и знања који ће им омогућити да тестирају одрживост и изводљивост своје пословне идеје и дигиталних решења.

Програм ће окупити више од 20 ментора — експерата из земље и иностранства, људи са експертизом, искуством, контактима и идејама.

Поред менторства, тимови који покажу највише спремности да развију своју пословну идеју, имаће и научну подршку Института BioSense у смислу преношења знања, а по потреби, биће им доступна и научно-истраживачка опрема Института BioSense, неопходна за развој дигиталних производа.

Право учешћа у BioSense Аccelerator-у имају стартапи који испуњавају следеће услове:

  • Имају већ оформљен тим, разрађену идеју и јасан почетни бизнис план.
  • Баве се развојем и применом иновација и ИТ решења за пољопривреду и прехрамбени сектор.
  • Решавају реалан проблем на тржишту тако што раде на унапређењу већ постојећих решења или дигитализацији претходних аналогних решења.

Сви заинтересовани стартапи могу да се пријаве до 1. септембра попуњавањем формулара на http://accelerator.biosense.rs/application/

Извор: Пољосфера и Координационо тело