Архива вести
                   

ПРИЈАВА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ПРЕКО ПОРТАЛА Е-УПРАВЕ

14. jануар 2021.

Прешево, Бујановац, Медвеђа – Грађани од понедељка могу да се пријаве за  вакцинисање против корона вируса на порталу Е-управе.

У опису услуге пријаве за вакцинацију, на порталу еУправа, се наводи  да грађани „попуњавањем упитника и слањем захтева не дају сагласност за вакцинацију, већ искључиво исказују интересовање“.

Након покретања услуге вакцинације, попуњава се формулар где је потребно навести име и презиме, јединствени матични број, адресу електронске поште и број телефона, као и локацију (град, општину) на којој грађани желе да приме вакцину.

После попуњавања формулара, на имејл адресу и број телефона грађанима стиже обавештење да су „успешно исказали интересовање за вакцинисање против КОВИД-а 19“.

Приликом попуњавања упитника, грађани имају могућност избора вакцина.

У првој опцији је понуђен избор било које вакцине „за коју Агенција за лекове и медицинска средства Србије потврди безбедност, ефикасност и квалитет, те изда дозволу за њену употребу“.

Друга опција је избор вакцине одређеног произвођача.

У понуди су вакцина америчко-немачког произвођача Pfizer/BioNtech, руски Sputnik V, кинески Sinopharm, британска AstraZeneca и америчка Moderna.

Може се изабрати једно или више поља, односно произвођача вакцина.

Да бисте се пријавили није потребно да будете регистрован корисник портала е-Управа.

На сајту е-Управе отворите текст под насловом „Исказивање интересовања за вакцинисање против ковид-19“ на насловној страни.

На самом крају текста клинкните на линк који вас води на корак до пријаве, потребно је потом да кликнете на зелено дугме на коме пише „Покрени услугу“, којим ћете доћи до места где се подноси захтев.

Извор: Бујановачке и Кооридинационо тело