Архива вести
                   

ПРИЈАВА ЗА ОБУКУ РАЗВИЈАЊA ПРЕДУЗЕТНИШТВА У ПРЕШЕВУ

13. јун 2018.

Прешево - Општина Прешево је обавестила сва заинтересована лица о програму субвенционисања самозапошљавања, који ће реализовати Завод за запошљавање Републике Србије и општина Прешево. 

Пријава кандидата за учешће у обуци „Развијање предузетништва” коју организује канцеларија Завода за запошљавање у Прешеву,  почиње  13. јуна. Овa обукa je намењена  онима који желе да учествују на конкурсу за субвенционисање самозапошљавања, који ће трајати од 2. јула до 2. августа 2018. године.

Програм субвенционисања самозапошљавања је намењен свим незапосленим лицима која се налазе у евиденцији Завода за запошљавање и имају завршену обуку за развијање предузетништва.

Субвенција за самозапошљавање се додељује незапосленом лицу у једнократном износу од 180,000,00 динара, односно у износу од 200,000,00 динара у случају самозапошљавања вишка радника или у износу од 220,000,00 динара у случају лица са инвалидитетом.

Субвенције за самозапошљавање се додељују у циљу оснивања радионица, задруга или других облика предузетништва, као и оснивања фирми, уколико оснивач фирме заснива радни однос у њој, и то за утврђене делатности које су у складу са потребама локалног економског развоја.

Право на субвенцију може да се стекне и удруживањем више незапослених лица. У том случају, свако од учесника конкурише појединачно за самозапошљавање, као и за стицање права на субвенцију.

Реализација програма ће бити надгледана 12 месеци. 

Извор: Југпрес и Координационо тело