Архива вести
                   

ПРЕСУШИЛИ ИЗВОРИ У ОКОЛИНИ БУЈАНОВЦА

11. јули 2012.

Бујановац – Неколико села уз границу са Македонијом у општини Бујановац снабдева се од почетка јула из цистерни јер су пресушили извори пијаће воде у том крају, изјавио је јуче технички директор градског јавног предузећа „Комуналац” Сами Алији.

Алији је изјавио да се на терен свакодневно упућује једна цистерна која обилази села Сејаце, Јабланица, Воганце, Горњи и Доњи Старац и Брњаре, а јуче су цистерну тражили и мештани села у непосредној близини Бујановца, Божињевац и Струкарске махале у Великом Трновцу.

„За сада успевамо да снабдемо водом сва места из којих се грађани обраћају општини. У питању су сеоска подручја где је вода потребна и за стоку, коју из цистерни прихватају у веће резервоаре”, казао је Алији.

Према његовим речима, за сада нема проблема у водоснабдевању градског подручја Бујановца. Председник месне заједнице Јабланица Новица Настасијевић изјавио је да то село на обалама реке Пчиње, у близини манастира Свети Прохор Пчињски, сваке године остаје без пијаће воде у летњем периоду када пресушује једини извор са кога се мештани снабдевају водом.