Архива вести
                   

ПРЕМИЈЕР АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: ДОНОСИМО НОВАЦ НА ЈУГ СРБИЈЕ

14. октобар 2016.

Ниш Премијер Александар Вучић је након састанка са начелницима Нишавског, Топличког, Пиротског, Јабланичког и Пчињског округа, и градоначелницима и председницима свих општина поменутих пет округа, рекао да је саслушао све градоначелнике и председнике општина и да су неки проблем решени. Истакао је да је Влада, мимо онога што финансирају министарства, одвојила додатну подршку за југ Србије од две милијарде динара, наглашавајући да ће држава радити на томе да се још новца обезбеди за тај крај земље кроз инвестиције и нова радна места.

„Доносимо новац и доносићемо још више новца за југ Србије”, рекао је премијер Вучић.

Премијер Вучић је  као пример навео да ће град Ниш добити око 300 милиона динара за уређење фасада, као и да су додатна средства обезбеђена за Врање, Лесковац, Прокупље и Прот, најавивши улагања Владе у изградњу разних објеката, од спортских до туристичких.

По његовим речима, улагаће се и у бање на том подручју: Куршумлијску, Луковску, Пролом бању, Сијаринску бању и Бујановачку бању.

„Гледали смо да решимо и питање прераде воћа и поврћа, а разговарали смо и о довођењу инвеститора“, рекао је Вучић, најавивши да ће фабрику у Нишу отворити италијанска компанија Леони.

Премијер Вучић је навео да се на путевима обављају значајни послови каквих није било „педесет до шездесет година“.

„Имамо још инвеститора које ћемо овде да доведемо… доносимо ангажман свих министара, али доносимо и новац“, рекао је он, додавши да постоји и велика жеља да се поново користе касарне које су раније затворене.

Истакао да је посао Владе да смањи сиромаштво и да се на томе ради и указао да постоји жеља да се улаже, између осталог, и у туризам.

Премијер Вучић је рекао да ће пензионери имати бољу позицију, да ће плате бити веће у јавном сектору за учитеље, наставнике, полицајце  и за запослене у правосуђу и војсци.

Премијер Србије изјавио је да је извршена прерасподела пореза на зараде са локала на републику, која је предвиђена усвојеним изненама Закона о финансирању локалне самоуправе, била захтев Европске уније, Међународног монетарног фонда (ММФ) и Светске банке.

Недавно усвојеним изменама Закона о финансирању локалне самоуправе, предвиђено је да од укупних пореза на зараде који се исплаћују локалним самоуправама, уместо садашњих 80 одсто, градовима убудуће остаје 77 одсто, а општинама 74 одсто.

Извор: Танјуг и Координационо тело