Архива вести
                   

ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ СТУДИЈЕ ИЗВОДЉИВОСТИ ЗА ОТВАРАЊЕ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА У ПРЕШЕВУ И БУЈАНОВЦУ

16. фебруар 2010.

БУЈАНОВАЦ  –  Центар за ненасилни отпор и Центар за образовне политике у четвртак, 18. фебруара 2010. године у Малој сали Дома културе у Бујановцу у 10х, презентоваће прелиминарне резултате Студије изводљивости за отварање високошколских установа у Прешеву и Бујановцу. Студија је резултат вишемесечног истраживања у оквиру пројекта „Реформа образовне политике на југу Србије“ који је систематизовао елементе образовног система у Србији и сагледао искуства из региона на основу којих ће понудити сценарије за будуће активности. 

Прелиминарне резултате представиће др Јана Баћевић, лидерка истраживачког тима Центра за ненасилни отпор и Центра за образовне политике, невладиних организација  које припремају Студију. Након тога ће кроз дискусију, за финалне резултате Студије, бити узети у обзир и коментари представника свих заједница из Прешева и Бујановца.

Презентацији ће присуствовати представници Канцеларије Високог представника за људска права и мањине Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и канцеларије ОЕБС-а у Србији, Роберт Шуп, Себастиан Дворак и Маријан Махафи. У дискусији ће учествовати представници Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Студију су финансијски подржали Фонд за отворено друштво, Одељење за међународни развој Уједињеног Краљевства, Балкански фонд за демократију и Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Презентација финалних резултата Студије изводљивости биће организована 3. марта 2010. у Београду.