Архива вести
                   

ПРЕКО 300 УЧЕНИКА ОШ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ ТРЧАЛО ЗА ПОМОЋ ДРУГАРИМА

17. октобар 2019.

Бујановац – Више од 300 ђака бујановачке Основне школе „Бранко Радичевић“ трчало је на градском стадиону у Бујановцу „Трку за срећније детињство“ како би помогли својим школским друговима који су у лошијој материјалној ситуацији.

Дечаци и девојчице, ученици свих разреда ове школе, издвајали су по 50 динара за купон који им је омогућавао учешће традиционалној хуманитарној акцији Црвеног крста, у циљу прикупљања хуманитарне помоћи.

“Акцију сваке године организује Црвени крст Србије у целој земљи и једна је од најмасовнијих хуманитарних активности. Учешћем у самој трци деца промовишу здрав начин живота и, што је још важније, показују своју хуманост, јер се сва прикупљена средства од куповине стартних бројева, односно купона, прослеђују школи за побољшање социјално-материјалног стандарда ђака којима је то потребно”, каже Властимир Стојковић из бујановачког Црвеног крста.

Анастасија Стајић, победница трке ученица седмог разреда, рекла је да побеђује сваке године и да трчи “да би помогла друговима, али и зато што је забавно”.

Најбржи међу седмацима, Кевин Исени, за трку се пријавио, како је рекао, да “испоштује наставницу, помогне другарима и покаже да је најбржи”.

“Ја нисам трчао да бих победио. Важно ми је било да учествујем и тако помогнем другима”, рекао нам је Матеја Стојановић, ученик шестог разреда.

“Трку за срећније детињство” бујановачки Црвени крст организовао и у ОШ “Али Бекташи” у селу Несалце, где је учествовало око 100 ученика, а за своје другове и другарице трчало и 170 ђака из ОШ “Вук Караџић” у Левосоју.

Извор: Бујановачке и Координационо тело