Архива вести
                   

ПРЕКО 300 МИГРАНАТА ТРАНСПОРТОВАНО ИЗ СУБОТИЦЕ У ПРИХВАТНИ ЦЕНТАР У ПРЕШЕВУ

29. октобар 2020.

Суботица, Прешево - Нешто више од 300 миграната је, у пратњи полиције и жандармерије, транспортовамо из Суботице у Прихватни центар у Прешеву. У суботичком колективном центру je остало  још 160 миграната.

Из Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије кажу да је због присуства нешто већег броја миграната у Суботици, а  у складу са прошлонедељним договором са градоначелником и начелником Полицијске управе Суботица, спроведена акција премештања више од 300 миграната из Суботице у Прихватни центар Прешево, на југу Србије.

„На прошлонедељном састанку је заједнички процењено да је потребно растеретити Суботицу, посебно када је реч о броју миграната који бораве ван нашег центра. Ово је само једна у низу акција које се спроводе због трајног притиска на овај део земље.  У складу са договором, 144 мигранта из Прихватног центра Суботица, као и још око 160 њих изван центара, је превезено у шест аутобуса у центар на југу Србије. Добили су маске и воду, и послати у пратњи полиције и жандармерије“, наводе из Комесаријата за избеглице и миграције.

Из Комесаријата додају да је у Прихватном центру у Суботици остало још 160 миграната, претежно оних из Сирије, Алжира и Либије, а сви желе да иду пут земаља Западне Европе. Међутим, прелазак државне границе са Мађарском за њих није могућ већ неколико месеци, откако су тамошње власти одлучиле да обуставе пријем миграната због кризе изазване корона вирусом. 

Извор: Subotica.com и Координационо тело