Архива вести
                   

ПРЕДСТАВНИЦИ ФИРМЕ „БАТА ЕНЕРЏИ” У МЕДВЕЂИ

24. фебруар 2017.

Медвеђа - Представници фирме „Бата Енерџу” из Ниша посетили су општину Медвеђа  и презентовали своје потребе за изградњу соларних електрана и нове фабрике пелета.

Како је број сунчаних сати у Медвеђи велики, нашао се заједнички интерес за покретање разговора о постављању  кровних и земљаних соларних панела. Пошто општина Медвеђа  има велико шумско богатство, предстаавници фирме „Бата Енерџи” изразили су интересовање за постављање нове линије за производњу пелета. Општина Медвеђа ће озбиљно приступити даљим разговорима јер држава субвенционише обновљиве изворе енергије, а Медвеђа је, због великог броја сунчаних сати, веома актуелна.

„Приоритет општине Медвеђа је смањење незапослености, тако да су сви инвеститори добродошли. Данашњи разговор је послужио за презентацију потенцијала наше општине који су у овој грани привреде значајни. Дефинисали смо поље интересовања и крећемо у конкретне разговоре“,  казао је Небојша Арсић, председник општине Медвеђа.

У Медвеђи успешно ради соларна електрана инсталирана на крову хале бивше фабрике „Термовент”, а постоје и велики неискоришћени капацитети за развој овог вида производње електричне енергије.

Извор: Инфо центар Југ и Координационо тело