Архива вести
                   

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ „РАЗВОЈ ОМЛАДИНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА У РУРАЛНИМ СРЕДИНАМА”

17. фебруар 2017.

Лесковац - Пројекат за младе „Развој омладинског предузетништва у руралним срединама“ представљен је у просторијама Омладинског клуба у Лесковцу.  

Пројекат реализује удружење „Покрет младих снага“ Лебане, а партнери су Канцеларије за младе из Лебана, Бојника и Медвеђе и Национална служба за запошљавање. Пројекат финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

Иван Јовић, координатор пројекта, рекао је да се овај пројекат реализује у оквиру конкурса за програме и пројекте спровођења циљева националне стратегије за младе.

У оквиру пројекта настао је „Водич за успешан почетак бизниса“ који младима пружа  основне инфопрмације неопходне за покретање бизниса. Водич је штампан на српском и ромском језику.

Александра Станковић, из Центра за добро управљање бизнисом, је рекла да ће обуке трајати до маја.

„Први део обуке се односи на развој бизниса, где је циљ да младе информишемо о почетку бизниса, сачињавању бизнис плана и свега онога што је неопходно у почетку. Затим ћемо имати обуку за развој сеоског туризма, на којој ћемо говорити о регулативама, могућностима и фондовима, док ће на крају бити организована обука за органску производњу. С обзиром да раданско подручје има добре предиспозиције за развој органске производње, биће пар обука и на ту тему. У програм учествују млади од 15 до 30 година.“

Извор: Југпрес и Координационо тело