Архива вести
                   

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРОГРАМА „ЕВРОПА ЗА ГРАЂАНЕ И ГРАЂАНКЕ” У НИШУ

23. октобар 2018.

Ниш – Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, као национална контакт тачка за Програм Европске уније „Европа за грађане и грађанке” у Србији, у сарадњи са Информационим кутком Европске уније у Нишу (ЕУ Инфо Поинт-Ниш), позива организације цивилног друштва, јединице локалне самоуправе, образовне и културне институције и друге заинтересоване актере са територије Републике Србије да пријаве своје представнике за учешће у презентацији програма „Европа за грађане и грађанке”.

Презентација се одржава 29. октобра 2018. године у просторијама ЕУ инфо кутка у Нишу, улица Вожда Карађорђа 5, са почетком у 11.30 часова.

Сврха презентације је представљање циљева и приоритета Програма Европске уније „Европа за грађане и грађанке”, упознавање са његовом структуром и роковима за подношење предлога пројеката, као и представљање досадашњих резултата учесника из Србије. На скупу ће бити презентован и рад Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом и подршка коју Канцеларија може да пружи цивилном и јавном сектору.

Пријављивање за учешће врши се искључиво електронским путем на адресу:

sanja.atanaskovic@civilnodrustvo.gov.rs , најкасније до четвртка 25. октобра 2018. године у 14:00 часова, са назнаком „Пријава за презентацију ЕФЦ – Ниш”.

Општи циљеви програма „Европа за грађане и грађанке” су допринос разумевању Европске уније, њене историје и различитости, као и промоција европског грађанства и унапређење грађанског и демократског учешћа на нивоу ЕУ. За више информација о програму ЕФЦ посетите сајт Канцеларије или се обратите путем телефона (011) 31 30 968.

Организатори нису у могућности да надокнаде путне трошкове учесника/ца.

Извор: Грађанске иницијативе и Координационо тело