Архива вести
                   

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ НАЈАВИО МАСОВНА ТЕСТИРАЊА НА ВИРУС КОРОНУ, НИШКА ВОЈНА БОЛНИЦА ЗА НАЈТЕЖЕ ПАЦИЈЕНТЕ

24. март 2020.

Београд – Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је синоћ на конференцији за штампу и медије да је промена приступа у борби против вируса корона главни закључак састанка са стручњацима из Кине, те да ће сада кренути масовна тестирања свих оних за које се посумња да имају вирус корону или да су били у контакту са зараженим. То ће захтевати и другачију организацију, па је најавио да ће, између осталог, у нишкој Војној болници бити смештени најтежи пацијенти, као и да постоји могућност да ће они са најблажим симптомима бити смештени у халу „Чаир”.

„Масовна тестирања ће почети за око 48 сати", казао је Вучић, као и да тестова за наредне дане има и да ће нови тестови тек стићи из Кине.

Са више тестираних ће бити и више потврда заражених, а план је и да се они са „апсолутно благом сликом" хоспитализују. Председник Вучић је истакао да је план да се са толиким бројем пацијената изборимо помоћу њихове тријаже.

Пацијенти на југу Србије који буду били у натежем стању ће се смештати у нишки Клинички центар, на Клинику за плућне болести, која се налази у старом делу Клиничког центра, а вероватно и у нишку Војну болницу.

Председник Вучић је такође навео да неће бити продужетка полицијског часа, о којем се увелико писало последњих неколико дана.

Што се тиче мартовских пензија, саопштено је да ће оне бити исплаћене одједном уместо у два дела, и то 10. априла,  заједно са 4.000 динара помоћи.

Извор: Јужне вести и Координационо тело