Архива вести
                   

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА У РЕДОВНОМ ОБИЛАСКУ ТЕРЕНА

31. март 2017.

Медвеђа - У складу са активностима председника општине Медвеђа , ових дана обилазе се терени по месним заједницама. Председник Арсић са својим тимом обилази грађане како би из разговора са њима утврдио који су то путни правци који највише захтевају реконструкцију или делимичну санацију.

Обилазак је почео од Црног Врха где је најкритичнији мост преко реке Јабланице и у Рујковцу путни правац према Црквишту, релација Рујковац-Лапаштица. У месној заједници Бучумет доста је сеоских путева који су у лошем стању, где је потребна обнова, као и оних који су у баш  лошем стању, као сеоски пут у махали „Шумци“.

У Сијаринској Бањи је неопходно извршити санацију асфалтног дела пута Сијаринска Бања-Равна Бања, док у Маровцу мора да се изврши чишћење пропуста. У Равној Бањи је више путних праваца  у катастрофалном стању. Планирано је да се уради и пут од Пустог Шилова ка Газдару, јер је непроходан.  Предвиђена је и посета Гајтану, Лецу, Дренцу, Капиту, Петриљу, Горњем Тулару и осталим месним заједницама у општини Медвеђа.

Циљ Арсићевог обиласка терена, поред надгледања асфалтне мреже и атарских путева, је и ослушкивање проблема мештана, јер једино тако могу да се створе услови да људи буду задовољни животом у овој малој средини.

У току су и преговори са Путевима Србије да се оштећени асфалтни коловоз обнови, а Републичка дирекција за путеве је обећала да ће за атарске путеве издвојити суму од 20 милиона динара.

Извор: Инфо центар Југ и Координационо тело