Архива вести
                   

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА У ПОСЕТИ БУГАРСКОЈ ОПШТИНИ КОЗЛОДУЈ

20. фебруар 2018.

Медвеђа - У циљу остваривања заједничких пројеката кроз међуграничну сарадњу Србије и Бугарске, председник општине Медвеђа, Небојша Арсић, и начелница општинске управе, Светлана Тодоровић, посетили су градове у Републици Бугарској.

На позив кметице Козлодуја, Маринеле Николов, општина Медвеђа је била гост на вечери  организованој на тргу поводом дана вина и уз традиционални фолклор и познату Бугарску певачицу Нелину. Град Козлодуј је познат по истоименој нуклеарној централи „Козлодуј“.

Након посете Козлодују, представници општине Медвеђе посетили су и град Враце, седиште истоимене Врачанске области.

„Протокол о прекограничној сарадњи са суседном Републиком Бугарском ће бити потписан у Медвеђи 5. и 6. марта, када је планирана посета представника општине Козлодуј општини Медвеђа. Крајњи циљ је да наше општине сарађују како би  учествовале у пројектима прекограничне сарадње и користиле одређена средства из европских фондова. Ова сарадња је у интересу наших грађана, како би  имали користи од тога у различитим областима: спорту, култури, туризму и другим сферама друштвеног живота. Надам се да ће наша сарадња са суседима и убудуће бити квалитетна и веома успешна“, рекао је Арсић.

Извор: Инфио центар југ, Дневник југа и Координационо тело