Архива вести
                   

ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА У ПРВОЈ ПОСЕТИ ОПШТИНАМА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

4. децембар 2012.

Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа проф. др. Зоран Станковић посетио је јуче Прешево и Бујановац и састао се са председницима  општина Рагмијем Мустафом и Нагипом Арифијем, шефовима одборничких група и представницима политичких странака. Након ових сусрета у Бујановцу су потписани уговори са представницима малих и средњих предузећа из Прешева, Бујановца и Медвеђе, којима је на конкурсу Службе Координационог тела додељено бесповратних 40 милиона динара средстава. Седам предузећа из Бујановца, пет из Прешева и три из Мевдеђе овим средствима би требало да унапреде своје пословање и отворе нова радна места.

Привредницима су уговоре уручили председник Координационог тела проф. др. Зоран Станковић, председник општине Прешево Рагми Мустафа, председник општине Бујановац Нагип Арифи, председник општине Медвеђа Слободан Драшковић и директорка УСАИД-а Сузан Фриц.

„Ових 40 милиона динара које је држава одвојила за отварање нових радних места, исувише су скромна за овај сиромашан крај. Сигуран сам да ћемо наредне године обезбедити веће субвенције онима којима имају амбиције да стварају више", рекао је Станковић.

Председници општина и привредници са југа Србије захвалили су се на додељеним средствима, истакавши да држава мора да пронађе могућност да на овакве и сличне начине помаже оне који имају визију бољег живота.

За програм помоћи развоју привреде на југу Србије Служба Координационог тела  за наредну годину определила је 60 милиона динара, што је за 20 милиона више него ове године.

Данас ће проф. др. Зоран Станковић посетити Медвеђу где ће разговарати са председником општине Слободаном Драшковићем, замеником председника општине Фљоримом Сахитијем и председницом Скупштине општине Наташом Филић.