Архива вести
                   

ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА У ПОСЕТИ БУЈАНОВЦУ

2. септембар 2021.

Бујановац – Београд -  Једнонационална власт у Бујановцу је политичко питање и није у надлежности Координационог тела, поручио је, након састанка са политичким лидерима Срба, председник овог тела Зоран Станковић.

„Разговарали смо о новцу из Координационог тела намењеном за пројекте у српским срединама“, каже Станковић.

Од нешто више од 100 милиона динара, колико је Координационо тело укупно издвојило за Општину Бујановац у овој години, за српске средине је предвиђено 38 милиона динара.

„Разговарали смо о томе да та средства морају да буду употребљена онако како је предвиђено буџетом. Дакле, за пројекте водоснабдевања у Жбевцу и другим селима, канализационе мреже, ученичке стипендије и путне трошкове за децу“, рекао је Станковић.

По његовим речима, Координационо тело решава животне, конкретне  проблеме грађана и не бави се политиком.

„Јаднонационална власт у Бујановцу је политичко питање и то нека решавају они који су надлежни за то, који одлучују и договарају се“, казао је Станковић.

Циљ Координационог тела, нагласио је он, јесте да српска заједница буде задовољна радом локалне самоуправе, а како ће власт бити организована је на политичким чиниоцима.

Народни посланик и шеф СНС-а у Бујановцу, Ненад Митровић, који је присуствовао састанку, рекао је да се разговарало и о актуелној политичкој ситуацији и „свеалбанској“ владајућој већини у општини. Он је имао примедбе на дискриминаторски однос општине према српској заједници и од Координационог тела затражио помоћ у решавању тог проблема.

Митровић је оценио да се реализација неких пројеката у српским срединама одвија успорено и да ће разговори бити настављени, са циљем да се оно што је планирано заврши до краја године.

Осим Митровића, са шефом Координационог тела разговарали су и Стојанча Арсић и Божидар Анђелковић, представници локалног одбора СПС-а, и Миодраг Милковић и Бобан Павловић, чије странке су део коалиције окупљене око СНС.

Након састанка, председник Координационог тела, Зоран Станковић, обишао је две  бујановачке установе којима су уручене једнократне помоћи, Дом Здравља Бујановац и Предшколску установу „Наша радост“.

Извор: Бујановачке, Координационо тело