Архива вести
                   

„ПРАВА АЛБАНАЦА НИСУ УГРОЖЕНА"

11. март 2013.

Београд - Зоран Станковић каже за Политику да је југ Србије неодвојиви део наше државе и да нема места поређењу права Срба на северу Косова са правима Албанаца у Србији.

„Са политичких позиција постоји жеља једног дела Албанаца са југа Србије да стабилност тог дела земље увек буде тема, као и да увек буду незадовољни оним што је учињено”, рекао јеЗоран Станковић, председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу.

Али, ако се говори са позиција обичних људи, изузимајући политику, како каже, нема места тезама да Албанцима ништа није довољно.

Станковић је нагласио да  „сва права која поседује било која национална мањина у Србији, поседује и албанска заједница, и Албанци су, у том смислу равноправни грађани ове земље''.

Он је рекао да је много је отворених питања која треба решавати у општинама на југу централне Србије и да тамошње ставновништво највише муче незапосленост и тешка економска ситуација.

У протекле три године у општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, Србија је уложила 222 милиона динара у унапређење квалитета живота Срба, Албанаца, Рома и других грађана.

Он је навео да скоро све фирме раде са губицима, да је у Прешеву стопа незапослености 56 одсто, у Медвеђи 46 одсто, у Бујановцу 43 одсто.

Извор: Политика, Танјуг