Архива вести
                   

ПОЗОРИШТЕ ПОНОВО РАДИ: ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ У ЧЕТВРТАК У ДОМУ КУЛТУРЕ

7. децембар 2021.

Бујановац – Београд - Бујановачко аматерско позориште  за 9. децембар спремило је премијеру комада “Женски разговори” Душка Радовића.

На припреми представе по књизи чувеног Душка Радовића глумци и редитељ Љубиша Чоловић радили су неколико месеци уз све изазове због корона вируса.

“ Са припремом представе кренули смо негде крајем августа и један од проблема је био окупљање глумачке екипе. Ансамбл нам се много смањио, а позориште без људи и без омладине не може да ради. Многи од њих су отишли из Бујановца. Нажалост, то је чињеница и за ову представу смо морали да ангажујемо нашу децу која студирају ван Бујановца”, каже Чоловић.

По његовим речима, сама представа је таква да не оптерећује, што је негде и био циљ читаве поставке да се, како каже, супротставе и боре против пандемије на један духовит и интелектуални начин. Да се “мало дође до ваздуха због свега што нас је снашло”.

“Позориште поново ради, додуше у новим околностима и са новим приступом тако да ће се на премијери поштовати све превентивне и заштитне мере, јер нама је циљ да људи дођу, да се лече осмехом и да се забаве”, додао је Чоловић.

Улоге тумаче Сузана Трајковић, Марија Бацкић, Сања Стојановић Тасић, Анђела Дукадиновић, Данијела Стојановић, Видосава Стефановић, Добрила Јањић, Вујица Стошић и Лазар Стојанчов

Како каже Чоловић, план, намера и циљ БАП-а за следећу годину јесте организовање смотре студентских представа где би учествовале представе са Факултета драмских уметности  из Ниша, Скопља, Приштине, Митровице, Београда, Новог Сада.

Нада се да ће за реализацију плана имати подршку Министарства културе и локалне самоуправе, као и до сада.

Представу су подржали Општина Бујановац и Дом културе “Вук Караџић” у Бујановцу.

Премијера ће бити изведена у великој сали Дома културе од 17 часова.

Извор: Бујановачке, Координационо тело