Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗАИНТЕРЕСОВАНИМ ЛИЦИМА КОЈА ЖЕЛЕ ДА ПОКРЕНУ СОПСТВЕНИ БИЗНИС

16. април 2018.

Медвеђа - Од 19. до 30 априла. 2018. године ће се у општини Медвеђа одржати кампања у оквиру пројекта „Подршка социо-економској стабилности у региону Западног Балкана”, који реализује Немачка организација ХЕЛП, а финансира Влада Немачке.

Општи циљ програма је повећање капацитета економски и социјално угрожених група становништва и њихово пуно укључивање у друштво.

Посебни циљеви програма су смањење сиромаштва међу економски рањивим групама, повећан приступ тржишту рада осуђеним и бившим осуђеним лицима и боља инклузија Рома у друштво.

Кроз доделу грантова у опреми, пословне и стручне обуке, умрежавање и менторинг, пројектне активности ће допринети економском оснаживању циљне групе, смањењу сиромаштва и повећању могућности запошљавања, уз примену механизама за оснаживање развоја микро бизниса. Посебна пажња биће посвећена могућој синергији између националних, регионалних и локалних иницијатива.

Пројекат се реализује у региону Западног Балкана, а у Србији су обухваћени градови Медвеђа, Лесковац, Ниш, Пирот и Сврљиг.

Циљна група су старт-уп, микро и мали бизниси, незапослени млади, жене, националне мањине, особе са инвалидитетом и мање запошљиве категорије становништва.

Позивају се сва заинтересована лица која желе да започну сопствену пословну делатност да присуствују презентацијама за детаљне информације о условима конкурса.

Презентације ће се одржати по следећем распореду:

19.04.2018, четвртак - Медвеђа, општинска сала, од 12 часова

23.04.2018, понедељак -  Сијаринска бања, хотел Гејзер, од 12 часова

25.04.2018, среда - Леце, ОШ „Радован Ковачевић Максим,“од 12 часова

27.04.2018, петак - Туларе, ОШ „Владимир Букилић,“од 12 часова

30.04.2018, понедељак - Медвеђа, општинска сала, од 12 часова

Извор: Инфо центар југ и Координационо тело