Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА ТРЕНИНГ „ПРОМОТЕРИ СОЦИЈАЛНЕ ИНКЛУЗИЈЕ“ ЗА СРДЊОШКОЛЦЕ СА ХЕНДИКЕПОМ (РОК: 31.10.2019)

21. октобар 2019.

Удружење студената са хендикепом (УСХ) позива све средњошколце са хендикепом да се пријаве на тренинг на ком ће бити оснажени да постану промотери и промотерке социјалне инклузије.

На тренингу ће бити обрађене теме равноправности, самозаступања, као и самосталности и независности. Полазници тренинга ће бити оснажени за остваривање својих циљева, превазилажење баријера и борбу за изједначавање услова при наставку образовања.

Биће одржана два тренинга:

  1. У Врњачкој Бањи од 14. до 16. новембра, за средњошколце са југа Србије
  2. У Вршцу од 7. до 9. новембра, за средњошколце са севера Србије.

УСХ покрива све трошкове превоза и смештаја учесника.

Након тренинга, полазници ће имати задатак да у својој школи организују активност којом би промовисали социјалну инклузију. У организацији и реализацији те активности имаће подршку вршњачког ментора који ће их усмеравати, саветовати и посетити. Удружење студената са хендикепом обезбедиће сву финансијску и логистичку подршку.

Потребно је да малолетни полазници тренинга доставе сагласност родитеља. Формулар за сагласност родитеља је доступан на https://ush.rs/obrazac_saglasnosti_roditelja/

Удружење студената са хендикепом ће обезбедити оправдање за изостанак са школске наставе.

Пријављивање се врши слањем попуњеног пријавног формулара, који је доступан на https://ush.rs/prijavni-formular-promoteri-socijalne-inkluzije/, на адресу prijave@ush.rs најкасније до 31.10. 2019. године.

Тренинг се реализује у оквиру пројекта „Вршњачко менторство као подршка младима са хендикепом у инклузивном друштву“, који је подржало Министарство омладине и спорта.

Извор: ush.rs и Координационо тело