Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ПАКЕТЕ ПОДРШКЕ (РОК: 8. ОКТОБАР 2019)

10. септембар 2019.

Стална конференција градова и општина (СКГО) је расписала позив за подношење пријава за пакете подршке:

• за унапређење грађанског учешћа и транспарентности на локалном нивоу 

• за унапређење антикорупцијских политика на локалном нивоу

Позив за пакет подршке за унапређење транспарентности и грађанског учешћа на локалном нивоу и пакет подршке за унапређење антикорупцијских политика на локалном нивоу објављује се другу годину за редом, у оквиру пројекта „Унапређење доброг управљања на локалном нивоу“, који спроводи Стална конференција градова и општина у оквиру Програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – SWISS PRO”, а који подржава Влада Швајцарске и имплементира Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Пакети подршке локалним самоуправама подразумевају пружање експертске подршке и стручног знања у предметним областима кроз обуке, менторски рад, саветодавну подршку и подршку унапређењу постојећих или развоју нових процедура и аката у локалним самоуправама у складу са развијеним моделима и најбољим праксама.

1. Пакет подршке за унапређење грађанског учешћа и транспарентности на локалном нивоу

Право на учешће имају сви заинтересовани градови, општине и градске општине у Републици Србији осим локалних самоуправа наведених у поглављу 2.1. Смерница за подношење пријава, које се налазе у оквиру Документације и упутстава за пријављивање.

Биће додељено укупно 10 пакета подршке.

2. Пакет подршке за унапређење антикорупцијских политика на локалном нивоу

Право на учешће имају сви заинтересовани градови и општине у Републици Србији осим локалних самоуправа наведених у поглављу 2.1. Смерница за подношење пријава, које се налазе у оквиру Документације и упутстава за пријављивање.

Биће додељено укупно 5 пакета подршке.

Рок за достављање пријава је 8. октобар 2019. године.

У циљу детаљног образложења пакета подршке, као и пријавне документације, организоваће се инфо дани у следећим градовима:

• Ниш - 16.09.2019, Регионални центар за професионални развој запослених у образовању, Париске Комуне бб

• Крагујевац - 17.09.2019, Управа града Крагујевца, Трг Слободе 3, (I спрат, сала 105),

• Нови Сад - 19.09.2019, Скупштина Аутономне покрајине Војводине, Владике Платона бб

За све додатне информације у вези са подношењем пријава за пакете подршке, као и пријава за учешће на инфо данима можете контактирати Сару Талијан, телефон: +381 64/ 870 33 85, и-мејл  sara.talijan@skgo.org

Документација и упутства за пријављивање за поменуте пакете подршке и пријавни формулар за инфо дане су доступни на http://www.skgo.org/konkursi/detaljno/211/poziv-za-podnosenje-prijava-za-pakete-podrske

Извор: Стална конференција градова и општина (СКГО) и Координационо тело