Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈE - СТАНОВИ ЗА ИНТЕРНО РАСЕЉЕНЕ И СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ У МЕДВЕЂИ

6. јули 2010.

Министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Венсан Дежер, министар рада и социјалне политике Расим Љајић  и председник општине Медвеђа Слободан Драшковић отвориће стамбену зграду и предати кључеве осам станова расељеним и социјално угроженим породицама, у четвртак 08. јула с почетком у 13,30 часова.

Свечаној предаји кључева присуствоваће и комесар за избеглице Владимир Цуцић и  регионални директор АСБ-а за југоисточну Европу Елмар Бојаџић.

Председник Координационог тела Милан Марковић уручиће и рачунаре двема породицама са децом са посебним потребама, и један рачунар Дневном боравку за стара лица.

Изградњу станова у Медвеђи финансирала је Европска унија са 140,000 евра у оквиру програма немачке невладине организације АСБ.

Министарство за државну управу и локалну самоуправу учествовало је са 2 милиона динара за прикључење на дистрибутивни енергетски систем објекта и Дневног боравка за стара лица, а Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа учествовало је са 1,2 милиона динара за опремање ентеријера Дневног боравка за стара лица.

Програм посете:

13.30–14.00 предаја кључева и уговора корисничким породицама и званично отварање стамбеног објекта;

14.00–14.30 изјаве за штампу у стамбеној згради:

-градоначелник Медвеђе Слободан Драшковић,

-шеф Делегације Европске уније у Србији Венсан Дежер,

-министар и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић,

-министар рада и социјалне политике Расим Љајић,

-комесар за избеглице Владимир Цуцић,

-регионални директор за АСБ-а за југоисточну Европу Елмир Бојаџић;
15.00 посета Дневном боравку за стара лица у Медвеђи где ће председник Координационог тела Милан Марковић уручити рачунар.