Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 20.11.2014

19. новембар 2014.

Позивамо вас да у четвртак 20. новембра у 12 часова у малој сали Дома културе у Бујановцу присуствујете уручивању уговора представницима малих и средњих предузећа из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, који су на конкурсу за доделу бесповратних средстава добили новац.

Планирани буџет износио је 60 милиона динара, додељено је 51 милион динара и та средства су опредељена на 21 предузеће у те три општине.  

 „Овим програмом Влада Републике Србије, путем Координационог тела, тежи да помогне економски развој ових општина како би предузетништво овог подручја постало конкуретније”, рекао је Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, и нагласио „да је, пре свега, конкурс усмерен на подстицај запошљавања“.

За бесповратна средства могли су да конкуришу привредници који имају седиште предузећа у тим општинама, најмање два запослена, којима рачун није у блокади нити је покренут стечајни поступак и чија фирма послује најмање две године.

Поред председника Координационог тела, представника малих и средњих предузећа, догађају ће присуствовати и председници три општине.

Након уручивања уговора предвиђене су изјаве за медије.