Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ, 12.07.2010.

12. јули 2010.

Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, министар Милан Марковић у Прешеву и Бујановцу

Министар Милан Марковић, у уторак 13. јула, у Бујановцу разговараће са председником Националног савета Албанаца Галипом Бећиријем о планираним активностима Националног савета и о успостављању сарадње Националног савета и Координационог тела. 

Пре разговора са председником Националног савета Албанаца министар Марковић посетиће у Прешеву децу са посебним потребама у дневном боравку који је за ову децу организовало Удружење родитеља деце и омладине са посебним потребама. Реконструкцију просторија у којима бораве деца помогло је Координационо тело са 1.772.822,00 динара. Министар Марковић разговараће са васпитачима, родитељима и децом која бораве у новоотвореним просторијама. Ученици музичке школе из Прешева, чије функционисање је у протеклој школској години финансијски подржавало Координационо тело, извешће музички програм за децу са посебним потребама.

Након тога Министар Марковић састаће се са председником општине Прешево Рагмијем Мустафом и разговарати о текућим пројектима које подржава Координационо тело и планираним пројектима у општини Прешево које Координационо тело може да подржи.

На крају једнодневног боравка на југу Србије председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медевеђа министар Милан Марковић разговараће са приватним предузетницима из Бујановца о проблемима привредника у пословању, о њиховим пословним плановима и сарадњи са Координационим телом.

Протокол посете министра Милана Марковића

11:30 – 12:00   Удружење родитеља деце и омладине са посебним потребама - Прешево

12:00 – 12:30   Састанак са Рагмијем Мустафом - Прешево

13:00 – 13:30   Састанак са Галипом Бећиријем – канцеларија председника општине Бујановац

Министар Милан Марковић и председник Националног савета Албанаца Галип Бећири након састанка даће изјаве за медије

13:45 – 14:30  Разговор са привредницима - Бујановац

За више информација обратите се Милици Родић на 063 10 50 713 и Небојши Андрићу на 066 389 264.