Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 11.03.2013.

11. март 2013.

Позивамо вас да испратите састанке и посету Зорана Станковића, председника Координационог тела Владе Републике Србије, Прешеву и Бујановцу 12. и 13. марта.

Председник Координационог тела обићи ће поплављена села у општинама Прешево и Бујановац и састаће се са грађанима са којима ће разговарати о штети која је настала услед поплава. Са Храниславом Стојковићем, помоћником министра енергетике, и са челним људима општине Бујановац обићи ће депонију у Раковцу и састаће се са грађанима.

На крају дводневне посете Станковић ће се састати са Петером Буркхардом, шефом мисије ОЕБС у Србији, коме ће предочити ситуацију и стање на југу Србије, као и начине за превазилажење проблема.   

Планирано је да се председник Координационог тела првог дана посете, 12. марта, заједно са помоћником министра енергетике Храниславом Стојковићем,  састане са председником општине Бујановац, Нагипом Арифијем, и челним људима из те општине и да након разговора, заједно са њима, обиђе месну зајеницу Раковац. Планирано је да се састану сa грађанима које мучи проблем отпада и депоније у Раковцу. Затим ће се Станковић састати са начелником Пчињског округа, представницима „Инеграла“, ОК „Јуниор“, БСК „Јуниор“ и Kлуба малог фудбала „БСК“.

Другог дана посете планиран је обилазак поплављених подручја у месним заједницама Железничка станица у Прешеву и Левосоје у Бујановцу, као и разговор са грађанима о штетама након поплава. Станковић ће се састати и са представницима месне заједнице Осларе.

На крају радне посете овим општинама, Станковић ће се састати са амбасадором ОЕБС-а Петером Буркхардом.

Медији ће након сваког састанка моћи да добију изјаву од Зорана Станковића, председника Координационог тела.