Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 09.04.2014.

9. април 2014.

Позивамо вас да у четвртак, 10. априла, присуствујете догађају под називом „Презентација проблема у вези са минама, касетном муницијом и другим неексплодираним убојитим средствима у општини Бујановац и Прешево“,  која почиње у 12:30 часова, у малој сали Дома културе „Вук Караџић“, у Бујановцу.

Организатори догађаја су Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и Центар за разминирање. Нa конференцији ће се обратити Зоран Станковић, председник Координационог тела, Бранислав Јовановић, директорa Центра за разминирање, Нагип Арифи, председник општине Бујановац, Рагми Мустафа, председник општине Прешево, Братислав Ранчић, начелник Управе за цивилну заштиту и представник Министарства одбране. Очекује се и присиство бројних гостију међу којима ће бити Срећко Гавриловић, начелник Одељења за неексплодирана убојна средства, инострани војни представници акредитовани у Републици Србији, представник Црвеног крста као и Завода за јавно здравље Врања.

Презентација је прилика да се сви заинтересовани информишу о активностима које надлежни органи Републике Србије предузимају у циљу решавања проблема у вези са минама, касетном муницијом и осталим неексплодираним убојитим средствима.

Након конференције за  новинаре у 13 часова предвиђене су изјаве за медије.