Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА ЈАВНУ РАСПРАВУ О НАЦРТУ ЗАКОНА О ПРАВИМА ДЕТЕТА И ЗАШТИТНИКУ ПРАВА ДЕТЕТА

3. јун 2019.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања позива заинтересоване грађане, као и стручну јавност, да се упознају са текстом Нацрта закона о правима детета и заштитнику права детета и дају своје коментаре, сугестије и предлоге у оквиру јавне расправе која ће се спроводити од 5. до 26. јуна 2019. године.

Предлози, сугестије, иницијативе и коментари се достављају Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања путем електронске поште на и-мејл адресу:

socijalna.zastita@minrzs.gov.rs или поштом на адресу: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Београд, Немањина бр. 22-24, са напоменом: „За јавну расправу о Нацрту закона о правима детета и заштитнику права детета”. 

Округли сто за грађане из јужне Србије ће се у оквиру јавне расправе одржати 17. јуна 2019. године у Нишу, у Скупштинској сала града Ниша, Трг Николе Пашића 24, од 10 до 14 часова.

По окончању јавне расправе, Министарство ће размотрити пристигле предлоге, сугестије и коментаре и у року од 15 дана објавити извештај на интернет страници Министарства и порталу Е-управа.

Јавни позив, програм јавне расправе, анализу ефеката нацрта закона, нацрт закона, образложење нацрта закона, изјаву о усклађености са прописима ЕУ, изјаву о подзаконским актима, изјаву о усаглашености са стратешким документима и изјаву о усклађености са планом рада Владе за 2019. годину можете да преузмете на: http://civilnodrustvo.gov.rs/poziv/javna-rasprava-o-nacrtu-zakona-o-pravima-deteta-i-za%C5%A1titniku-prava-deteta.39.html?invitationId=606

Извор: Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом и Координационо тело