Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА ИНФО ТРИБИНУ У ОКВИРУ ДРУГОГ КОНКУРСА „ЗАСАД ЗА БУДУЋНОСТ”

19. новембар 2015.

Делта Холдинг и Делта Фондација, у сарадњи са Траг фондацијом, расписују нови конкурс за подршку развоју пољопривреде у Србији кроз програм „Засад за будућност". Укупно 18 милиона динара биће бесповратно додељено социјалним предузећима путем јавног конкурса који ће бити отворен од 23. новембра до 18. децембра 2015. године.

Право учешћа на конкурсу имају удружења грађана и задруге која раде по принципу социјалног предузећа и која кроз развој пољопривредне производње решавају одређени социјални проблем: смањење сиромаштва, запошљавање особа са инвалидитетом, решавање проблема самохраних родитеља и других маргинализованих друштвених група.

Вредност појединачних грантова је од 240.000 до 1.800.000 динара. Пројекти који конкуришу треба да буду усмерени на развој пољопривреде кроз узгој свиња, воћарство, повртарство у примарној и секундарној производњи.

Потенцијални апликанти моћи ће да се информишу о процедури пријављивања на конкурс, критеријумима конкурса и начину попуњавања пријавног обрасца, на инфо трибини која ће се одржати:

25. новембра у Нишу (почетак у 15 часова, у просторијама Дели центра, Балканска 2);

Због ограниченог броја места, максимално можете пријавити до 2 представника организације који би присуствовали трибини на е-мејл адресу: zasadzabuducnost@deltaholding.rs са назнаком: Пријава за инфо трибину.

Детаљи пројекта „Засад за будућност", као и формулари за пријаву могу се од 20. новембра 2015. године пронаћи на интернет страницама Делта Фондације и Траг фондације.

Ово је други пут да се спроводи пројекат „Засад за будућност". У првој години пројекта грантове од укупно 7.5 милиона динара добило је шест најбољих пројеката .Циљ пројекта је подршка запошљавању теже запошљивих категорија становништва, уз развој пољопривредне производње у Србији.

Извор: Ресурс центар и Координационо тело