Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ЛОКАЛНИХ АКЦИЈА И ИНИЦИЈАТИВА

25. jануар 2016.

Београд - Радно тело за безбедност младих Кровне организације младих Србије (КОМС) расписало је конкурс за финансирање локалних иницијатива за побољшање безбедности младих и подизање безбедносне културе младих у 12 градова и општина Србије. Позив је отворен до 30. јануара.

Право учешћа имају млади од 15 до 30 година старости. На конкурс могу да се пријаве удружења младих, удружења за младе и неформалне омладинске групе састављене од најмање пет чланова, као што су то ђачки и студентски парламенти, разне омладинске секције и друге групе младих са територије Врбаса, Сомбора, Суботице, Новог Сада, Београда, Бујановца, Врања, Лесковца, Лознице, Новог Пазара, Сурдулице и Ужица.

Креативна акција или иницијатива треба да буде у оквиру једне од шест тема: ванредне ситуације, еколошка безбедности, здравствена безбедност, насиље, безбедност у саобраћају и безбедност на интернету.

Активности ће бити спроведене у периоду од 6. фебруара до 6. марта 2016. године.

Сви трошкови одобрених локалних иницијатива биће плаћани преко рачуна Кровне организације младих Србије, директно пружаоцима услуга. Вредност једне локалне иницијативе може износити до 90.000,00 динара.

Детаљније информације о конкурсу, условима учешћа, као и обрасци за пријаву, могу се пронаћи на сајту Кровне организације младих Србије http://www.koms.rs

Конкурс се спроводи у оквиру пројекта „Подмлађивање! – Нове идеје младих за бољи положај младих", уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Извор: Кровна организација младих Србије и Координационо тело