Архива вести
                   

ПОЗИВ ПОСЛОДАВЦИМА КОЈИ ПЛАНИРАЈУ ЗАПОШЉАВАЊЕ

14. новембар 2013.

Бујановац - Америчка агенција за међународну сарадњу (УСАИД) позвала је послодавце који планирају запошљавање да се укључе у њен програм развоја радне снаге који ће помоћи предузећима да ангажују и обуче нове запослене.

Програм се срповоди у оквиру Пројекта одрживог локалног развоја, у сарадњи са 32 локалне самоуправе, а УСАИД-ов пројекат ће сносити трошкове ангажовања послодаваца и двомесечне обуке младих. Током обуке, УСАИД-овпројекат ће обезбедити кандидатима надокнаду у износу од 60 одсто минималне бруто зараде, по основу Уговора о стручном усавршавању. Обука је намењена младима до 30 година старости са најмање III степеном стручне спреме.

Заинтересовани ће моћи да се пријаве до 17. новембра. Програм обуке младих на радном месту помоћиће приватним фирмама тако што ће омогућити послодавцима из производног и из сектора услуга да брзо и лако пронађу квалификоване раднике и тиме уштеде време и новац за њихов одабир и ангажовање. Младима ће овај програм користити јер ће им указати на потребе послодаваца и обезбедити им обуку на радном месту, која за послодавце иначе представља значајно улагање, наводи УСАИД.

Право учешћа у Програму имају сва предузећа са пет и више запослених, са регистрованим седиштем или пословном јединицом у општинама и градовима са којима УСАИД-ов пројекат сарађује, а они, поред осталих, укључују и општине Прешево и Бујановац.

Предност ће имати послодавци који планирају запошљавање нових радника у року од шест месеци након завршетка обуке младих. Планирано је да Програм обуке младих на радном месту почне током фебруара и марта наредне године.

Извор: Танјуг