Архива вести
                   

ПОЗИВ НЕФОРМАЛНИМ ГРУПАМА ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ „СНАЖНО ЗЕЛЕНО“(РОК: ДО УТРОШКА СРЕДСТАВА У ФОНДУ)

24. фебруар 2021.

Отворен је други круг Програма подршке неформалним групама „Снажно зелено“, који се реализује у оквиру пројекта „Зелени инкубатор“. У оквиру Програма, неформалне групе из целе Србије ће имати прилику да спроведу своје идеје и пројекте у дело и тако направе позитивну промену у друштву. Овај програм настоји да финансијски помогне различитим неформалним групама да се активирају у области заштите животне средине и одрживог развоја локалних заједница.

Неформалне групе подразумевају групе од најмање пет особа, које нису регистрована организација, али имају заједнички циљ и званичног представника или представницу групе. Неки од пројеката за које ће бити додељивани грантови подразумевају кампање, јавне манифестације, радионице, уличне акције, маркетиншке активности, креирање акционих планова и пројеката, правну заштиту, па чак и амбициозније пројекте попут изградње или обнове зелених инфраструктура мање површине.

Ово није коначан списак активности – слободни сте да будете креативни све док план ваше групе унапређује стање животне средине у локалној заједници. Пријаве можете слати од 4. фебруара, а конкурс је отворен до утрошка средстава у фонду. Ове године ће бити подржано најмање 20 неформалних група, а одабир пројеката ће вршити евалуациона комисија четири пута годишње.

Детаљније информације о условима учешћа, обрасце за пријаву, као и адресу за сва питања, пронаћи ћете на страници програма Снажно зелено https://www.mis.org.rs/zivotna-sredina/program-snazno-zeleno/

Позиву намењеном организацијама цивилног друштва можете приступити  на http://www.bos.rs/rs/vesti/21/2021/02/03/snazno-zeleno--program-podrske-civilnom-drustvu-za-zastitu-zivotne-sredine-i-odrzivi-razvoj-zajednica.html

Програм „Снажно зелено“ је део пројекта „Зелени инкубатор – развој компетентног цивилног друштва за подршку имплементацији правних тековина ЕУ о животној средини”. Овај пројекат Млади истраживачи спроводе до 2022. године у сарадњи са Београдском отвореном школом и Инжењерима заштите животне средине.

Извор: Млади истраживачи Србије и Координационо тело