Архива вести
                   

ПОЗИВ НА ТРЕНИНГ „ПРОМОТЕРИ СОЦИЈАЛНЕ ИНКЛУЗИЈЕ“ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ СА ХЕНДИКЕПОМ (РОК: 18. ОКТОБАР 2020)

15. октобар 2020.

Удружење студената са хендикепом позива све средњошколце са хендикепом да се пријаве на тродневни тренинг на ком ће бити оснажени да постану промотери социјалне инклузије. На тренингу ће бити обрађене теме равноправности, самозаступања, као и самосталности и независности. Полазници тренинга ће бити оснажени за остваривање својих циљева, превазилажење баријера и борбу за изједначавање услова при наставку образовања.

Учесници ће након тренинга имати задатак да организују активност којом се промовише социјална инклузија, а у организацији и реализацији те активности ће имати подршку вршњачког ментора који ће их усмеравати, саветовати и посетити, уколико то буде могуће. Удружење студената са хендикепом ће, у сарадњи с партнерима из локалних заједница,  учесницима  обезбедити и подршку.

Услед пандемије корона вируса, учесници могу да бирају да ли тренинг желе да похађају онлајн или уживо, уз поштовање свих предвиђених мера за сузбијање вируса (ношење маски, физичка дистанца итд). У зависности од броја пријављених кандидата и њиховог опредељења, организатори ће донети одлуку о начину, времену и месту одржавања тренинга. У случају одржавања уживо, тренинг ће бити реализован на Златибору, у Вршцу или Врњачкој Бањи, и то у периоду од 27. до 31.октобра или од 4. до 6. новембра 2020. године.

Свака особа која се при свакодневном функционисању суочава са било каквим баријерама – менталним и хроничним стањима и ретким болестима (нпр.дијабетес, депресија, епилепсија, хемофилија), моторичким, визуелним, сензорним и трајним стањима је особа са хендикепом и може да се пријави.

Пријављивање се врши попуњавањем пријавног формулараРок за пријављивање је 18. октобар.

Неопходно је да малолетни полазници тренинга доставе попуњен формулар о сагласности родитеља на имејл адресу office@ush.rs.

Удружење студената са хендикепом ће обезбедити оправдање за изостанак са школске наставе. Удружење студената са хендикепом сноси трошкове превоза и смештаја.

Одговоре на сва додатна питања можете добити путем имејла office@ush.rs.

Тренинг „Промотери социјалне инклузије“ се одржава у оквиру пројекта „Вршњачко менторство као подршка младима са хендикепом у инклузивном друштву – нова генерација“, подржаном од стране Министарства омладине и спорта, а који Удружење студената са хендикепом реализује у сарадњи са Националном канцеларијом за младе и Мрежом организација за децу Србије.

Додатне информације о тренингу, пријавни формулар и формулар о сагласности родитеља су доступни на ush.rs.

Извор: Удружење студената са хендикепом и Координационо тело