Архива вести
                   

ПОЗИВ НА ТРЕНИНГ „ИНСТИТУЦИЈА ОМБУДСМАНА И ПИСАЊЕ ПРИТУЖБИ“У НИШУ

14. децембар 2018.

Београд - Иницијатива младих за људска права (YIHR) позва све заинтересоване активисте, представнике медија, студенте политичких и правних наука, као и ширу јавност из Ниша и околних градова, на једнодневни тренинг „Институција Омбудсмана и писање притужби“, који ће се одржати 21. децембра 2018. године у Нишу.

Тренинг је намењен оснаживању институције Заштитника грађана кроз упознавање учесника са правима грађана, као и радом институције Заштитиника грађана. Учесници ће након тренинга бити обучени да ваљано пишу притужбе Заштитнику грађана како би на тај начин могли да штите права која су им правним оквиром загарантована.

Тренинг у Нишу, који је и први у низу обука, реализује се у оквиру пројекта „Промоција и мониторинг рада иституције Омбудсмана у Србији“, који уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава организује Иницијатива младих за људска права.

Пријаве можете послати преко следећег линка:: https://goo.gl/forms/zHni6zhfuHnqQCZt1

Пријаве трају до 14. децембра, а одабрани учесници ће бити контактирани најкасније до 17. децембра. Трошкове пута за учеснике ван Ниша покрива организатор тренинга.

За додатне информације у вези са тренингом, можете се обратити на е-маил адресу uros@yihr.org  или на број телефона 0637860110.   

Извор: Грађанске иницијативе и Координационо тело