Архива вести
                   

ПОЗИВ ДЕЦИ И МЛАДИМА ДА СЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПАНЕЛ МЛАДИХ САВЕТНИКА ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА (РОК: 31.05.2019)

27. мај 2019.

Заштитник грађана позива девојчице и дечаке узраста од 13 до 15 година са пребивалиштем на територији Републике Србије да се пријаве за учешће у Панелу младих саветника Заштитника грађана.

Чланство у Панелу младих саветника обнавља се у 2019. години новим члановима и чланицама основношколског узраста и тим поводом Заштитник грађана упућује деци – ученицима/ама шестог и седмог разреда у школској 2018./2019. години Јавни позив, који ће бити отворен до 31.5.2019. године. Јавни позив је објављен на интернет странама Заштитника грађана и упућен свим основним школама у Србији и свим установама социјалне заштите у којима бораве деца.

Панел младих саветника Заштитника грађана постоји од 2010. године и чини га тридесеторо деце и младих из свих региона Републике Србије, који се бирају Јавним позивом на период од две године. Панел представља облик трајног учешћа деце у раду Заштитника грађана и његова основна улога је да пренесе Заштитнику грађана теме које су важне деци и младима, да укаже на проблеме са којима се деца сусрећу, да представи ставове, идеје и предлоге деце и покрене питања која су од значаја за побољшање положаја деце и младих у Србији. Број младих саветника и саветница је сталан, а нови чланови/це се бирају периодично или по потреби.

Чланови и чланице Панела ће бити изабрани по следећим принципима: сразмерна регионална заступљеност, једнак број дечака и девојчица и заступљеност деце из осетљивих друштвених група.

Више информација о начину пријављивања потражите на www.ombudsman.rs

Извор: Заштитник грађана и Координационо тело