Архива вести
                   

ПОСТАВЉЕНЕ „КЛУПИЦЕ ПРИЈАТЕЉСТВА“У БУЈАНОВЦУ

17. април 2014.

Бујановац – На шеталишту испред Дома културе у Бујановцу постављене су симболично назване „клупице пријатељства“. Реч је о акцији која се спроводи као део кампање „ми-ту“. Постављање клупица пратио је перформанс у организацији  Цивилног Ресурс Центра из Бујановца. Постављене клупице су замишљене за окупљање младих свих националних мањина.

Кампања „ми-ту“ се реализује у оквиру пројекта “Изједначи ме!”, који је започет у априлу 2013. године, а траје годину дана на територији општина Прешево, Бујановац, Врање и Владичин Хан. Циљ пројекта је сензиблизација друштва у четири општине на југу Србије о важности поштовања права мањина, борбе против дискриминације и инклузије. Пројекат се бави мањинским групама које су најдискриминисаније на југу Србије, а које укључују етничке мањине (албанску и ромску), жене, ЛГБТ популацију и особе са инвалидитетом.

Пројекат „Изједначи ме!“, поред јавне кампање, обухвата и едукацију младих за активно деловање кроз новинарство и активизам, као и формирање и рад локалних и регионалних тимова професионалаца/ки из институција и организација које се баве мањинама.

Пројекат “Изједначи ме!” реализује удружење „Генератор“, уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Србији, а кроз програм ЕИДХР.

Извор: Координационо тело