Архива вести
                   

ПОСЛЕ ПОСТАВЉАЊА СПОМЕНИКА ТЕРОРИСТИМА НА ЈУГУ СРБИЈЕ, ОГЛАСИО СЕ ПРЕМИЈЕР ДАЧИЋ

22. новембар 2012.

Извор : Вечерње Новости / Постављање споменика палим борцима Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе (ОВПМБ) у центру Прешева испред зграде локалне самоуправе изазвала је бурне реакције у јавности.

“Ако ћемо постављати плоче поштујући оне који су убијали полицајце и војнике на југу Србије, онда нека кажемо да то није део Србије. Ми немамо дилему да ли су Прешево и Медвеђа део Србије, а ако је међународна заједница има, нека одговори. Немој сутра да буде прекомерна употреба силе, јер скидање табле може да доведе до одређених безбедносних проблема. Боље нека је сами склоне, јер то је непотребна провокација, поготово ако се доведе у контекст дана државне заставе који је 28. новембра, и пресуда за Харадинаја која се очекује 29. новембра “, рекао је премијер Србије Ивица Дачић поводом постављање споменика.

Представници Срба у Прешеву свесни су да не могу сами да се изборе са одлукама Албанаца који чине апсолутну власт у овој општини.

“Сматрам да држава мора да реагује јер ово није провокација упућена грађанима већ држави “, рекао је Драгољуб Филиповић, секретар општинског одбора СПС-а у Прешеву.