Архива вести
                   

ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗОРАНА СТАНКОВИЋА ОПШТИНИ МЕДВЕЂА

25. септембар 2013.

Председник Координационог тела Владе Републике  Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зоран Станковић, састао се јуче са руководством општине Медвеђа, а главна тема разговора била је развој привредних активности у овој општини. С тим у вези, Станковић је истакао да је  завршен конкурс за доделу бесповратних средстава малим и средњим преузећима којим се подстиче развој предузетништва у општини Медвеђа, да су одобрена средства од 12 милиона динара као и да ће предузетници из те општине добити новац после завршеног рока за жалбу, који би требало да истекне за 8 дана.

Председник Координационог тела је такође рекао да би требало активирати правац Мутиводе, недалеко од Медвеђе, и да би он требало да добије статус као што га имају прелази Кончуљ и Мердаре. Станковић је споменуо и потребу да се поново распише попис становништва на овим подручјима како би се добила јаснија слика о томе колико Aлбанаца живи на територији општина Прешево, Бујановац и Медвеђа.  

Станковић је разговарао и са представницима одборничких група у Скупштини општине Медвеђа, а затим је обишао и селo Гајтан у општини Медвеђа, где је разговарао о изградњи пута који би повезао  општину Медвеђа са Куршумлијом, односно Јабланички и Топлочки округ. Он је том приликом обећао мештанима помоћ надлежних у изградњи путева који су неопходни овом крају. Мештани овог најразуђенијег села на том подручју апеловали су на Координационо тело и Владу Србије да им помогну и изграде пут до Пролом бање и махалске путеве у самом селу.

"Нама овде  највише требају путеви, јер су у катастрофалном стању. Морамо да урадимо око 15 километара  макадамских путева. Ми смо нешто почели да радимо са општином, урадили смо један део на путу од осам километара, међутим, то треба да се доврши, да би било трајно“, рекао је председник месне заједнице Гајтан Стеван Жугић.

Председник Координационог тела је током разговора са мештанима оценио да би требало градити путеве како би се створили услови за привредна улагања на том подручју.

"Постоје планови локалне самоуправе за поправку инфраструктуре и ја сам им рекао да ћемо ми помоћи заједно са надлежним министарствима, имајући у виду значај овог подручја. Инфраструктура је неопходна и за инвестициона улагања. У наредном периоду направићемо идејне пројекте по њиховом плану и програму и надам се да ћемо наредне године решити овај горући проблем“, изјавио је Станковић.

Након разговора са представницима локалне самоуправе, странака и посете Гајтану, Зоран Станковић је у Медвеђи прошетао недавно обновљеним тргом где је разговарао са мештанима.

Извор: Координационо тело