Архива вести
                   

ПОМОЋ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

9. јули 2009.

За једнократну помоћ особама са посебним потребама, самохраним мајкама и деци без родитеља, Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, до краја године, на рачуне ове три општине уплатиће шест милиона динара. Трансфер првог дела  средстава, по милион динара за сваку општину, биће реализован до половине септембра, а други милион свака општина добиће у последњем тромесечју године.

Пре него што добију новац општине су дужне да формирају комисије за доделу средстава у којима ће Служба Координационог тела имати по једног представника. Комисије ће расписати конкурсе и утврдити листе лица која ће добити једнократну помоћ.

Координационо тело се одлучило на овај потез јер у тешкој економској кризи највише страдају неразвијене општине, а последице најпре осете социјално најугроженији становници тих општина.

Цео процес, који је јаван и непристрасан, биће завршен када општинске комисије доставе конкурсну документацију и одлуку о расподели једнократне надокнаде на основу чега ће Служба Координационог тела на општинске рачуне уплатити новац за помоћ најугроженијима.