Архива вести
                   

Помоћ Министарства пољопривреде и Координационог тела пољопривредницима југа Србије

23. октобар 2008.

Милан Марковић, министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела и Саша Драгин, министар пољопривреде, носе џакове са житом у Бујановцу, Фото „Политика“

 

 

 

 

Министар пољопривреде Саша Драгин помаже око истовара помоћи Бујановцу, Прешеву и Медвеђи

 

 

 

 

 

Бујановац - Mинистар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела за југ Србије Милан Марковић, mинистар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саша Драгин и директор Службе Коoрдинационог тела Ненад Ђурђевић, су током јучерашње посете бујановачкој општини предали донацију у виду семенског материјала намењеног општинама Бујановац, Прешево и Медвеђа.
Реч је о 30 тона пшенице, једне тоне јечма, 500 породичних пакета поврћа, 100 килограма луцерке и 2.000 садница воћа, јабуке и крушке.
Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић je поновио да ће посебна пажња бити посвећена развоју привреде и пољопривреде, као и побољшању положаја младих и могућности за њихово образовање. Развој привреде, а посебно пољопривреде, је стратешка шанса за овој регион и у том правцу ћемо чинити конкретне кораке у наредном периоду, а очекујемо и иницијативу од овдашњих људи - рекао је министар Марковић.
Циљ ове донације је да пољопривредницима у овом региону побољшамо услове за јесењу сетву и ово је почетак веће активности нашег министартва на подручју ове три општине југа Србије, која се изводи на иницијативу Координационог тела - рекао је новинарима министар Драгин. Министар пољопривреде је најавио интензивирање помоћи општинама Бујановац, Прешево и Медвеђа око унапређења пољопривредне производње, тако да ће већ наредног месеца за те три општине стићи 5.000 чокота винове лозе.